ВиК ремонтиВодопроводчик в Перник – ВиК ремонт и избор на материали

February 1, 2021by imarh0

ВиК ремонта е неизбежен и неделим етап при довършителните или ремонтни работи във всяко жилище и за това е необходим професионален водопровдочик в Перник. При приготовленията за влизане в нов дом или ремонтирате стара къша, ще ви е от голяма полза да имате под ръка такъв ВиК специалист в нашият град и да сте наясно с препоръките за избор на водопроводни части и санитарна техника. Разликите в характеристиките на материалите и сложността на поддръжката могат да са много огромни.

0895 705 833
Водопроводчик и ВиК услуги в Перник

Ако се нуждаете аварийно от водопроводчик в Перник за аварийен ВиК ремонт можете да се обърнете директно към специалистите от фирма Стевика или на телефони 0895 705 833 и ние ще реагираме мигновенно в рамките на 40 мин. Ако положението не е спешно можете да продължите с нашата статия относно изборът и видовете ВиК материали.

На съвременния пазар можете да откриете водопроводни части и санитарна техника, изработени от разнообразни материали. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци, затова да разгледаме най-основните и често срещани варианти, за да направим избора ви по-лесен и удачен.

Инсталация и поддръжка

Ако се нуждаете от професионална помощ при инсталация и поддръжка на водопроводната система и санитарната техника, не се колебайте да я потърсите тук –  Водопроводчик в Перник на телефони 0895 705 833. Там могат да ви окажат помощ за смяна на щрангове, смяна на сифони, смяна на тръби, смяна на казанче, монтаж на мивка, смяна на батерия, монтаж на смесител, смяна на душ, смяна на тоалетна и още много други ВиК услуги.

Чугун

Съществува мнение, че чугунените продукти не се славят с особено привлекателен външен вид. Но това далеч не винаги е така, тъй като съвременните модели вани, например, имат чудесен дизайн и по своите свойства могат успешно да се конкурират с други материали. Чугунът не корозира, запазва добре топлината и се почиства лесно. Всичко това го прави един добър избор за потребителите.

Порцелан

Днес порцелановият санитарен фаянс е много популярен вариант. И това не е случайно. Този материал е екологичен и много лесен за използване. Поддържа се лесно, а силата и издръжливостта му също са пословични.

Акрил

Акрилните продукти имат висока устойчивост на деформация, което им позволява безопасно да издържат на удари. Акрилните вани задържат топлината добре и са приятни на допир, което ги прави още по-удобни за употреба. ВиК продуктите, изработени от акрил, се различават помежду си по дебелината и броя на слоевете армировка. По-добре е да се спрете на модел с голям брой слоеве, тъй като това е гаранция за по-добро качество. Още едно важно предимство на акрилния санитарен фаянс е ниското му тегло и лесния монтаж.

Неръждаема стомана

Основните предимства на водопроводните продукти, които са направени от неръждаема стомана, са лекотата и атрактивната цена. Ако трябва да визираме стоманените вани, обаче, факт е, че те лесно могат да се огънат под силен натиск. Освен това този материал не задържа много добре топлината. Друг недостатък, макар и не чак толкова значим, е наличието и на специфичен звук при удар или при изливане на струя вода върху повърхността на продуктите, създадени от неръждаема стомана – вани, мивки и други.

За какво да следим при избора на душ кабина

Душ кабината е чудесен вариант за малка баня –  можете да спестите много място, ако закупите ъглов модел. Препоръчително е да се спрете на модел, изработен от акрил, но със стъклени врати.

За какво да следим при избора на тоалетна

Качествените тоалетни най-често са оборудвани с кръгло оттичане. Такава система е най-ефективна, тъй като течността се излива върху целия ръб на продукта. Изберете модел с водоотблъскващо и антибактериално покритие.Не забравяйте, че ъгълът на изходните тръби трябва да е същият като на канализационната система.

За какво да следим при избора на мивка

Когато купувате мивка, важно е да запомните, че смесителят трябва да съответства на модела. Порцеланът е най-качественият материал за мивка, тъй като повърхността му е най-малко податлива на замърсяване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button