HomeВиК УслугиОтпушване на канализация – aварийно и денонощноЗапушена мивка – помощ при отпушване и защо се запушват?

Запушена мивка? Защо се запушва мивката? На този макар и тривиален въпрос ще дадем отговор в настоящата статия.

Мивката е може би най-често използваният отходен съд в кухнята и банята на домакинството или сервизните помещения на всеки един ресторант, закусвалня или друг търговски обект. Не малко пъти вследствие на отмиването в нея попадат песъчинки, кал, косми, дребни боклуци като скъсани хартиени етикети, остатъци от храна и други субстанции. Много често ние не обръщаме внимане на това и всичко започва ето така:

запушен сифон

Под струята на водата те попадат в канала и при всичките чупки, стеснения и свръзки по пътищата и успяват да се закачат някъде и да се задържат. Отворът, където се насъбират тези боклуци се стеснява, вследствие на което там започат да се задържат все повече отпадъци и дори миещи препарати. С течение на времето каналът става все по-трудно проходим и в един момент се запушва тотално и ние вече си имаме запушена мивка.

водопроводчик

При запушена мивка, тоалетна или сифон
Отпушване на канали аварийно и денонощно

До 40 минути при Вас за цяла София

0895 705 833

Какво можем да направим бързо и лесно в този случай? Логично е да решим да отастраним запушването по най-логичния и лесен за нас начин. Намираме някаква дълга и дънка пръчка или тел, промушваме я през сифонът и започваме да я прокарваме през каналът с надеждата, че ще раздробим запушването и така ще го прекараме през канализацията. НЕ ПРВЕТЕ ТОВА!

неправилно-отпушване-с-тел-продупчена-тръба

Рискът да натикате и заклещите боклуците създали запушването още по-навътре е голям и е почти сигурно, че ще предизвикате още по-голямо запушване. А вероятноста да нараните тръбите, така че те да станат грапави и по-трудно пропускливи е огромена. Също така, дори е възможно да ги повредите, разхеметизирате и пробиете. Съветваме Ви да се обърнете към специалист-водопровдочик по отпушване на канали.

В Стевика България разполагаме с прецизни инструменти за:

Друг често срещан и достъпен, но доказано вреден метод е изсипването на препарати за отпушване на канали директно в запушената мивка. Този метод помага в много редки случаи само при чисто механично запушване и тo от дребни и лесно разтворими отпадъци. НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА! Това се дължи на фактът, че в мивката неизбежно се изливат миещи препарати и сапуни, които са направени от масла с натриева или калиева основа. А какво представляват течните и прахообразните препаратите за отстраняване на запушвания или по-познати като сода каустик ? Това са натриеви основи, които в комбинация и с мазнини създават “чудесна” хомогенна смес от 3те съставки.

запупен канал със сода каустик и сапун

Веднага след изъхването им се образува твърд монолитен камък, отстраняването на които е предизвикателство, дори и за опитен водопроводчик. В не редки ситуации това налага къртене и подмяна на тръби.

За това спестете си време, нерви и средства. Свържете се с нас и ние ще отсраним запувашването, докато не е станало късно – СтеВиКа България 0895 705 833.

Call Now Button