HomeВиК УслугиОтпушване на канализация – aварийно и денонощно

ВиК УслугиАварийно и денонощно отпушване на канализация

С течение на времето каналите претърпяват различни неблагоприятни промени – появяват се корозия, отлагания и утайки, в резултат на което те се запушват.

0895 705 833до 40 мин. при Вас

https://www.stevika.com/wp-content/uploads/2020/08/-e1596636976842.jpg

За да избегнете това, важно е да наблюдавате стриктно канализационната система и при евентуален проблем да намерите начини за отпушване на канали. Един от първите признаци на запушването на каналите е, че водата започва да се оттича от тях по-бавно. Възможните причини за това са попадналите вътре дори и много дребни частици, например от храна, препарати за миене и всякакви други субстанции. Те се отлагат по вътрешните страни на тръбите и постепенно блокират движението на водата по тях. В този случай тръбите трябва да бъдат почистени от специалисти.

Решите ли да отложите, рискувате проблемът да се задълбочи, вследствие на което щетите ще станат още по-големи, а отпушването – по-трудно.

Професионално отпушване на канали

Ако търсите добра цена за отпушване и искате да знаете предварително колко ще струва сте попаднали на точното място! И все пак трябва да имате предвид, че най-точната цена, може да се даде след предварителен оглед на място от ВиК специалисти на Стевика.

Специалистите първо ще направят диагностика, за да определят вида и размера на запушването, а след това ще ви предложат най-добрия метод за отстраняването му. Разбира се, професионалното почистване на канали е невъзможно без използването на специализирано оборудване. Само висококачествената работа, извършена от специалисти, в крайна сметка ще даде добър резултат. Стевика България разполага и с дюза за отпушване на канали по високо налягане, изпозването на която гарантира безкомпромисен и сигурен резултат.

Дюза за отпушване на канали с високо налягане

Някои от най-разпространените методи са механичният и хидродинамичният.

При механичния метод се използва специално оборудване, което дава възможност за ефективно отстраняване на отпадъците, предизвиквали проблема, дори и ако те се намират на труднодостъпни места. Например, професионална машина, която разбива запушванията с помощта на гъвкава стоманена пружина. Пружината се пуска в канала и с въртеливи движения се придвижва надолу, докато достигне до блокажа. Следва промиване на вътрешността на тръбите, до пълното изчистване от налепи и мазнини, полепнали по стените.

Ревизионна шахта и отпушване на сифон

Чрез хидродинамичния метод за почистване на канали водата се подава в системата в големи количества и под налягане, което отмива образуваната утайка и други замърсявания. Този метод е ефективен както за големи промишлени предприятия, така и за жилищни сгради или частни домове. Ние работим с машина, която е подходяща за тръби с различен диаметър. Тя подава вода под налягане 160 бара и изчиства по пътя си насъбралата се утайка и всички образували се с течение на времето налепи. 

Стевика с помощта на тези две професионални машини, има начини за отпушване на канали е бързо и ефективно, като се избягва къртенето им и други, още по-сложни ремонти. Също така, няма опасност от повреда и на самите канализационни тръби.

Профилактични мерки, с които ще предотвратите запушването на каналите

Редовното почистване на канализацията е от огромно значение, тъй като може да ви спести много сериозни проблеми и ВиК ремонти, минимализирайки риска от запушване на каналите и свързаните с главоболия. Винаги бихте могли да получите компетентна помощ от нас за профилактично почистване на Вашата канализация и да извършим профилактика на място при Вас.

Call Now Button