HomeВиК УслугиОтводняване и отпушване на дъждовна воронка

Услугата отводняване е свързана с помощ при възникнали течове от различно естество във водопроводната инсталация. Обикновено това е свързано със сериозни имуществени и други материални щети, както и с абсолютна невъзможност да се използват наводнените помещения.

0895 705 833

Отводняване и отпушване на дъждовна воронка

София, София-област, Перник, Перник-област
проектиране, преместване, преправяне и отпушване

При определени обстоятелства един подобен теч може да съсипе напълно цели офиси и жилища. В този случай трябва да се обадите на специалисти, които се занимават професионално с отводняване и разполагат със съответната специализирана техника.

отводняване на дъждовна воронка

Нашите служители от фирма „Стевика“ първо ще изпомпят водата от помещението, а след това ще извършат необходимия прецизен оглед, за да се установи с точност в коя част на водопровода се намира въпросният теч. Така се спестява къртенето и съответно повишаването на разходите за ВиК ремонт.

ремонт на дъждовна воронка 2

Отводняване на фекални води и големи помещения

В този случай се използва мощна помпа с огромен капацитет, която дава възможност за бързо справяне с изпомпването на вода дори и от доста големи помещения.

Отводняване на малки помещения

За тази услуга е напълно достатъчна и помпа с по-малък капацитет и мощност. Тя също ще се справи отлично с отводняване на по-малки пространства.

Дезинфекция след отводняване

След като наводненото помещение бъде отводнено, то се почиства с водоструйка и се дезинфекцира със специални препарати.

Основни причини за възникването на течове

Те могат да бъдат най-различни, например да се дължат на лошо строителство, скорошен некачествен ремонт с използване на материали със съмнително качество, запушен канал, неправилно проектиране на отводнителните инсталации и други. 

Превенция на водопроводните течове

Най-добрата превенция, свързана с предотвратяване на течове от водопроводната система, е да се извършва пълноценна и качествена диагностика на определен период от време. По този начин всички нередности по водопроводите и канализацията ще бъдат засечени и отстранени навреме.

Също така, ако забележите влага на определено място, не трябва да чакате да се появи теч, а да потърсите веднага професионална помощ. Така можете да си спестите много разходи и главоболия.

Защо е лоша идея да се опитваме да се справим самостоятелно с теча?

Не ви съветваме да се захващате с подобна дейност самостоятелно. Дори и да успеете локализирате мястото, откъдето се случва изтичането на водата, то проблемният участък, причинил аварията, може да се намира на съвсем друго място. Ето защо имате нужда от помощта на опитни специалисти, които вече неведнъж са се сблъсквали с подобни проблеми и са максимално подготвени за тяхното разрешаване.

Call Now Button