HomeВиК УслугиВидео диагностика на канали – откриване на запушвания и течове


Видео диагностика на канали е модерна услуга, изключително необходима за откриване на запушвания и течове, както и за определянето на реалното състояние на тръбопровода, когато трябва да се прецени дали той се нуждае от Отпушване на канал или ВиК ремонт.

Професионално обследване с камера за откриване на всякакви проблеми във Вашата канализация
0895 705 833

Възможно е по вътрешните му стени да са се образували налепи и отлагания, които следва да бъдат своевременно отстранени. Това няма как да бъде забелязано отвън. Благодарение на този съвременен метод, обаче, може абсолютно прецизно да се локализира скрит теч, да се осъществи  проверка и да се отстранят евентуални замърсявания, да се диагностицират размествания на тръби или спуквания или течове, както и да се установи дали в канала няма попаднали някои по-големи предмети, причиняващи запушвания и налагащи последващо отводняване.

Услугата видео диагностика на канали е възможна благодарение на професионално оборудване – специална видеокамера с вградено осветление, благодарение на която могат да се направят точни изводи за моментното състояние на тръбопровода и да се лакализират проблеми.

Защо е необходима видео диагностика на вътрешната канализация?

Защото това е единственият начин за абсолютно пълна проверка на вътрешността на каналите и откриването на проблемите, възникнали с тяхната поддържка. Така например, понякога в канализацията на жилищните блокове попадат по невнимание по-обемни отпадъци, които, с течение на времето, причиняват сериозни запушвания. Водата започва да се изтича по-бавно, а понякога дори напълно спира да се оттича.

Защо е необходима видео диагностика на външната канализация?

Видеодиагностиката на външната канализация може да помогне много за отстраняване на различни проблеми. Много са факторите, които могат да окажат негативно влияние върху състоянието на външните канали. Например, не са редки случаите, когато в тях попадат корени на дървета, които, нараствайки, предизвикват сериозни размествания, спукване или счупване на тръбите. По този начин отпадните води започват да се изливат върху повърхността на земята и да я замърсяват, застрашавайки здравето ни.

Ето защо, специалистите от „Стевика“ са винаги на ваше разположение, за да помогнат това да не се случи. Ние разполагаме с професионална техника за видео диагностика на канали и ще решим бързо вашия проблем.

В случай, че проблемът се е задълбочил и е причинил наводняване, ние ще реагираме своевременно – най-напред ще отводним съответната зона и чак след това ще стартираме видеодиагностиката.

Много е важно, при подобна авария да се потърси помощ веднага, тъй като всяко едно забавяне единствено може да задълбочи проблема и да го направи по-труден за разрешаване. Щетите могат да се увеличат многократно, затова действайте навреме.

От „Стевика“ оставаме на ваше разположение и сме готови веднага да в окажем съдействие.

Call Now Button